hétfő márc. 04

Krimi / thriller

Mitikus hősök, Jedi-lovagokhoz hasonló harcművészek, varázslók, alkimisták, súlyos titkok őrzői, ősi vallások örökösei, világrengető összeesküvések kiötlői? Ennek az izgató – és, mint kiderül – veszedelmes titoknak a nyomába ered egy prágai antikvárius, aki egy napon különös megrendelést kap: kis cédulát hagynak az asztalán, rajta egy telefonszámmal és a "Sub Rosa" felirattal. Az antikvárius megpróbálja felkutatni az ismeretlen könyvet a száztornyú Arany Prága kusza labirintusában, de lassan rá kell ébrednie, hogy a titokzatos mű vagy nem létezik, vagy csak valakik nem akarják, hogy létezzen. Furcsábbnál furcsább helyszíneken furcsánál furcsább alakok keresztezik az útját, akik mind egyet akarnak: a templomosok tikát, a tiltott tudást, a Sub Rosát.

Bíró Szabolcs Umberto Ecói vagy talán Dan Browni ihletésű, lélegzetelállítóan izgalmas művészettörténeti thrillere tisztelgés a könyvek és Európa szellemi-kulturális öröksége előtt.
 
MŰFAJ: kultúrtörténeti krimi/thriller
KIADÓ: Median / Historium / Ulpius-ház Könyvkiadó
KIADÁS ÉVE:
2010, 2011, 2012
OLDALSZÁM: 336
ISBN:
978-963-254-445-8

Pál barát, a titokzatos vándorszerzetes saját múltja elől menekülve járja be Európát, azt a helyet keresve, ahol a tökéletes béke honol, és ahol nyugodtan meghalhat. 1334 decemberében a sors egy észak-itáliai kolostorba vezeti. Az épület nagy része évek óta romokban hever, sötét zugaiban és poros termeiben a legkülönfélébb szerzetesrendek élnek furcsa szimbiózisban. Amikor az egyik lakó rejtélyes körülmények között meghal, Pál barát – szívére és eszére egyaránt hallgatva – nyomozásba kezd. Az igazság kiderítését azonban több tényező is nehezíti: sokan nem hajlandóak szóba állni vele, az apát nyíltan ellenzi a nyomozást, majd valaki megpróbálja megakadályozni a ténykedését. Pál barát egy olyan korban próbálja megtudni az igazságot, amelyben bárkire rá lehet sütni az eretnekség bélyegét, és amelyben szinte természetesnek tűnnek a mindennapos gyilkosságok. Vajon sikerrel járhat-e egy olyan ember, aki saját maga előtt sem tud teljesen őszinte lenni?

Az ötödik parancsolat tisztelgés Umberto Eco
korszakalkotó emekműve, A rózsa neve előtt.

MŰFAJ: történelmi krimi
KIADÓ:
MEDIAN Kiadó
KIADÁS ÉVE: 2010
OLDALSZÁM: 140
ISBN: 978-80-89459-11-7

A KÖNYV MÁR NEM KAPHATÓ
A könyv a Moly.hu adatbázisában