kedd máj. 21

Filmsorozat készülhet az Anjoukból

Fonyódi Tibor, többek között a Tűzvonalban, a Hacktion és a Géniusz az alkimista forgatókönyvírója a napokban az alábbi hírt tette közzé a honlapján:

"A kortárs történelmiregény-irodalom legnagyobb ígéretének tartott, dunaszerdahelyi születésű Bíró Szabolcs a 2015-ös Tavaszi Könyvfesztiválon jelentkezik legújabb, az Athenaeum Kiadó gondozásában megjelenő „Liliom és vér” című regényével. A mű a tíz kötetesre tervezett ANJOUK-SOROZAT nyitókötete. A monumentális regényfolyam gyakorlatilag a teljes XIV. századot felöleli, fontos történelmi alakjai a magyarországi Anjou királyok, I. Károly Róbert és fia, Nagy Lajos. A nagy ívű, heroikusnak ígérkező történet a Bátor-família sorsán keresztül mutatja be a magyar történelem legdicsőségesebb korszakát, melyben – pár jelenet erejéig – legnagyobb eposzi hősünk, Toldi Miklós is felbukkan Nagy Lajos oldalán.

A hír aktualitása, hogy a kötetek előrehaladtával Fonyódi Tibor egy „Trónok harca-szerű” televíziós sorozat egymást követő epizódjaivá adaptálja a regényeket. A megfelelő produceri akarat és gyártási kapacitás rendelkezésre állása esetén, az Anjouk televíziós-sorozat első három epizódja, 2017 második felében kerül(het) bemutatásra Magyarországon."

(A hír forrása: www.fonyoditibor.hu)