szombat aug. 15

Sagák népe - meghívó

SAGÁK NÉPE – Viking est és gulyásparti Dunaszerdahelyen
(Hivatalos meghívó)

Kissé rendhagyó rendezvényre invitáljuk az irodalom, a történelem, a viking kor, a gulyás és a csapolt sör szerelmeseit egyaránt.

Mikor? 2013. május 24-én (pénteken), 18:00 órától
Hol? Csemadok Ház, Dunaszerdahely, Bacsák utca 240/13

Bíró Szabolcs készülő, várhatóan jövő tavaszra megjelenő, Ragnarök c. viking sagájából olvas fel részleteket. Ezután – a közönség bevonásával – beszélgetés várható a vikingek életmódjáról, harcmodoráról, szokásairól, vallásáról, illetve az őket övező tévhitekről, na meg arról, hogy mégis mi közük van nekik hozzánk, magyarokhoz. Ezt követően (és akár ezzel egy időben) viselet- és
 fegyverbemutatót tart a pozsonyi Argyll hagyományőrző szervezet vezetőségi tagja, Kiáts László. A közelgő Ünnepi Könyvhét alkalmából pedig a helyszínen 30-50%-os akcióval vásárolhatók meg Bíró Szabolcs könyvei, illetve a Historium Kiadó történelmi regényei.

A nagyteremben történő felolvasás, beszélgetés és bemutató után az udvaron folytatódik a rendezvény, ahol frissen főtt bográcsgulyás és sörcsap várja a vendégeket. A "sörözős-kofolázós" gulyáspartival egybekötött beszélgetés és közönségtalálkozó éjszakába nyúlóan, meghatározatlan ideig tart majd.

A belépés ingyenes, a gulyásért és a sörért a helyszínen lehet fizetni.

Partnerek: Bumm.sk, Csallóköz, Historium Kiadó, Kortárs Magyar Galéria, netBarátnő webmagazin, Paraméter, Szamóca Infopont, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Voila!