péntek ápr. 23

Gárdonyi-kör 2017: idén is magyar regényírók az egri várban

Habis László, Eger polgármestere az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat apropóján ünnepélyesen felkérte Bíró Szabolcsot, hogy legyen a város kulturális nagykövete.

Hat magyar íróbarát tartott kerekasztal-beszélgetést az egri vár Dobó-bástyájának teraszán pénteken. Az eseményt először 2015-ben rendezték meg a városban, s mint kiderült, minden alkalommal bővült a megjelent írók száma.

Ez alkalommal jelen volt: Bán Mór, Benyák Zoltán, Bónizs Róbert, Fonyódi Tibor, Trux Béla, valamint az ötletgazda, Bíró Szabolcs is.

A találkozón megjelent Habis László polgármester is, aki köszöntőjében elmondta, hogy Eger számára nem csupán a turizmus, hanem a kulturális élet is meghatározó jelentőségű, hiszen megélénkíti a város életét. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat apropóján ünnepélyesen felkérte Bíró Szabolcsot, hogy legyen a város kulturális nagykövete, hiszen írásaiban Eger értékeit közvetíti.

A jó hangulatú beszélgetés során bepillantást nyerhettünk az írók alkotói munkájába, annak minden nehézségével és szépségével együtt.

Heol.hu
2017. július 16.