csütörtök ápr. 22

Töltse le ingyen Bíró Szabolcs (első/legújabb?) regényét! (sajtóhír)

A fiatal kora ellenére tekintélyes mennyiségű saját kötettel rendelkező író, Bíró Szabolcs megválik a Francis W. Scott írói álnévtől, és a mögötte rejlő személyiségtől.

A szerző ezt legújabb, Az ötödik parancsolat című könyve megjelenése kapcsán közölte az Új Szó Online-nal.

A szerző a jövőben "őszintébb, mélyebb, kísérletezőbb szellemű prózát" szeretne írni.

Bíró Szabolcs legújabb könyve letölthető ide kattintva.

Nézze meg a könyv videóelőzetesét!

A könyv tartalmi összefoglalója:
Pál barát, a titokzatos vándorszerzetes saját múltja elől menekülve járja be Európát, azt a helyet keresve, ahol a tökéletes béke honol, és ahol nyugodtan meghalhat.
1334 decemberében a sors egy észak-itáliai kolostorba vezeti. Az épület nagy része évek óta romokban hever, sötét zugaiban és poros termeiben a legkülönfélébb szerzetesrendek élnek furcsa szimbiózisban. Amikor az egyik lakó rejtélyes körülmények között meghal, Pál barát - szívére és eszére egyaránt hallgatva - nyomozásba kezd. Az igazság kiderítését azonban több tényező is nehezíti: sokan nem hajlandóak szóba állni vele, az apát nyíltan ellenzi a nyomozást, majd valaki meg is próbálja megakadályozni a ténykedését.
Pál barát egy olyan korban próbálja megtudni az igazságot, amelyben bárkire rá lehet sütni az eretnekség bélyegét, és amelyben szinte természetesnek tűnnek a mindennapos gyilkosságok. Vajon sikerrel járhat-e egy olyan ember, aki saját maga előtt sem tud teljesen őszinte lenni?

Az ötödik parancsolat tisztelgés Umberto Eco korszakalkotó remekműve, A rózsa neve előtt.

Új Szó Online
2010. január 2.